۱۳۸۹ شهریور ۶, شنبه

جمهوری اسلامی يک سال پس از شعار نه غزه نه لبنان سبزها

اين شعار عکس العملی در مقابل استفاده ابزاری از مسئله فلسطين از جانب حکومت ايران بود.مردم سو استفاده حکومت از آرمان فلسطين برای سرپوش گذاشتن بر ستمی که بر ملت ايران می رود را دليل سر دادن اين شعار ميدانستند.
خبرنگاران سبز/ سیاست/ وحید زادقی:
بيست و هفتم شهريور سال گذشته روزی بود که مردم سبزايران برای اولين بار در برابر سياست های عوام فريبانه حکومت واکنش نشان دادند و با سردادن شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ايران صدای اعتراض خود را به تمام جهانيان رساندند. 

با نگاهی گذرا به ديپلماسی يک سال اخیر جمهوری اسلامی از بعد از روز قدس ميتوان شکست را در ناصيه اقتدارگرايان مشاهده کرد.اين شعار آنچنان بازخورد در سطح داخلی و خارجی داشت که در تصميمات آينده کشورهای همسايه اثر داشت به طور نمونه نماينده کشور لبنان در زمان سخنرانی احمدی نژاد در نيويورک سالن اجلاس را همانند اغلب کشورهای ديگر ترک کرد و نهايتا به قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنيت سازمان ملل بر عليه ايران رای ممتنع داد که دست کمی از رای مثبت و همراهی با تحريم ها نداشت . در ادامه سيد حسن نصرالله، دبيرکل حزب‌الله لبنان در پيامی به حوادث پس از انتخابات ايران اشاره و تصريح کرد، «شعار نه غزه، نه لبنان اثر منفی زيادی داشته، بويژه که رسانه‌ها و ماهواره‌های غربی اين شعار را برای ايجاد ذهنيت منفی پوشش می‌دهند». 

شعارهای ملی گرايانه جنبش سبز که با تــم اعتراضی همراه بود، بعدها در جهت گيری های بين المللی در سطح خاورميانه نيز تاثير چشمگيری داشت. بطوريکه اعتراض مردم ايران و برخورد حکومت با مردم  ايران، بر روی نتيجه انتخابات عراق و لبنان تاثير مستقيم داشت و نتيجه را به سمت سکولارهای اين دو کشور سوق داد. با توجه به سرمايه گذاری های کلان جمهوری اسلامی که به گفته "جو بايدن" جمهوری اسلامی ۱۰۰ ميليون دلار هزينه کرده بود، به واقع يک شکست بزرگ برای ديپلماسی مداخله جويانه ايران بود که يقينا آرايش سياسی جديدی در خاور ميانه به وجود خواهد آورد. اينها تنها بخشی از تاثيرات شعار نه عزه نه لبنان و ادامه مبارزات مدنی و طلح جويانه مردم ايران بود که بر جوارح جمهوری اسلامی مانند زخمی، نقش بسته شده است .

اما در داخل نیــز اين شعار بازتاب جالبــی داشت:

علی خامنه ای با انتقاد صريح به رهبران جنبش سبز و طرفداران آن بيان داشت که مخالفان يک مبارزه انتخاباتی را به مبارزه عليه نظام بدل کرده اند و چرا در برابر طرح برخی شعارها در اين روز، که او آنها را «به نفع رژيم قدس و عليه فلسطين» توصيف کرد، موضع نگرفته‌اند؟ 

حسن قشقاوی، معاون وزير امور خارجه  با انتقاد از طرح شعارهايی نظير «نه غزه و نه لبنان، جانم فدای ايران»، اينگونه سخنان را تهديد حاکميت ملی دانست و گفت: اين شعار آنقدر تلخ و گزنده بود که طرح اين شعارها تنزل ايران در حد کشوری تاکتيکی است.
محسن قرائتی رئيس ستاد اقامه نماز کشور نيز در اظهار نظری طرح شعار نه غزه، نه لبنان را مخالف نماز، روزه، زکات و قرآن دانسته بود .

علی لاريجانی نيز با تاکيد بر اينکه جدال ها و ستيزهای بعد از انتخابات به ضرر انقلاب بود به شعار «نه غزه، نه لبنان جانم فدای ايران» معترضان به نتيجه انتخابات اشاره کرد و گفت؛ اين شعار، شعار منحرفان انقلاب ما محسوب می شود.
اما اين شعار عکس العملی در مقابل استفاده ابزاری از مسئله فلسطين از جانب حکومت ايران بود.مردم  سو استفاده حکومت از آرمان فلسطين برای سرپوش گذاشتن بر ستمی که بر ملت ايران می رود را دليل سر دادن اين شعار ميدانستند.
براستی چه حادثه‌ای پيش آمده که اکثريت ملت ايران  که در برابر سياست حاکمان خود بی تفاوت بوده اند در راهپيمايی‌ روز قدس که ميعادی  برای حمايت از فلسطينی‌هاست شعار نه غزه و نه لبنان جانم فدای ايران سردادند؟ البته انتظار ميرود در مراسم امسال نيز شاهد اين دست شعارها از جانب طرفداران جنبش سبز باشيم.

اين شعار زنگ خطری بود برای حاکميت و اين سوال را در ذهن هر انسان دغدغه داری متبادر می‌کند که آيا حاکميت با رفتار غيراسلامی و غيرانسانی خود بخصوص کارهائی که در دوره چهار سال گذشته و بالاخص پس از انتخابات داشته است سبب چنين شعارهائی شده است؟ نکته قابل توجه  سال گذشته اينکه از تمامی عقايد و ايدئولوژی های اعتقادی دراين روز شرکت کرده بودند. 
البته ميتوان دلايل ديگری نيز برای سردادن اين شعار از جانب هواداران جنبش سبز متصور شد مثلا ميتوان گفت: دليل ديگر اين شعار مشاهده افرادی از حزب الله لبنان در ميان سرکوبگران ( که عکس عده ای از آنها در اينترنت موجود است) بود. وجود کمکهای بلاعوض و بدون موضوع حکومت به حزب الله و حماس، در حاليکه مردم ايران خود به آنها بيش از بقيه نياز دارند. حجم بالای خبر از فلسطين و حزب الله  لبنان و اسراييل ، در طول اين ۳۰ سال باعث شده است که اساسا مردم از هر چيز که مربوط به آنها باشد، بيزار شوند. حکومت ايران در طول ۳۰ سال گذشته شايد بالغ بر ۳۰ درصد کل اخبارش، مربوط به فلسطين بوده است.اينها باعث شده است که مردم در اين مورد واکنس منفی نشان دهند. 

اما در مقابل حکومت و افراطيون معتقد هستند که به دليل اينکه ما مسلمانيم، مردم و حکومت ما بايد از«مظلومين» فلسطينی، يمنی و سين کيانگ چينی دفاع کنند، اما افراطيون در جمهوری اسلامی بايد توضيح دهند که چرا فلسطينيان و لبنانی‌های مسلمان  از حقوق  مردم ايران دفاع نمی‌کنند؟

جنبش سبز در درجه اول به دنبال احقاق حق پايمال شده مردم ايران و در درجه بعدی به دنبال برقراری صلح و آشتی با تمامی کشورهاست.جنبش سبز هر سبوبيت ای را در جهان محکوم و تقبيح ميکند اما حق آزادی و زندگی را در اولويت به مردم کشور خودش ميداند. 

2 جعبه زیر فرم نظرات برای تبدیل فینگلیش به فارسی است:

ناشناس گفت...

مرگ بر جمهوری اسلامی
مرگ بر اسرائیل
زنده باد خلق مبارز فلسطین
مرگ سبزهای نژادپرست

ناشناس گفت...

وعده ی ما روز قدس

ارسال یک نظر

به جای «فینگلیش» نوشتن لطفا متن لاتین خود را در اینجا تبدیل به متن فارسی کنید و سپس آن را در جعبه نظرات قرار دهید و بفرستید. با سپاس.
 
باز طراحی کامل و کلیه‌ی حقوق:خبرنگاران سبز [تبدیل قالب:] Deluxe Templates --- [طراحی اولیه:] Masterplan --- [بهینه و فارسی شده:] مجتبی ستوده