۱۳۸۹ شهریور ۱۵, دوشنبه

پراودا: ایران هر لحظه در انتظار حمله اسراییل است

از نقطه نظر عملی، همه چيز برای حمله به ايران آماده است. علاوه براين، کشورهايی همانند امارات وعربستان از رژيم ايران بيمناک هستند و ما را برای حمله ترغيب می‌کنند و مُصر حمله به ايران هستند. اگر همچين چيزی اتفاق بيافتد آنها حتی حاضر به در اختيار گذاشتن دالان‌های هوايی برای رسيدن هواپيما‌های ما به حريم هوايی ايران هستند.
خبرنگاران سبز/ میز ترجمه/ وحید زادقی/ پرونده هسته‌ای:
وبگاه پراودای روسی در بخش انگلیسی خود مقاله‌ای منتشر کرده که طبق معمول چند ساله اخیر، تهدید جنگ را نزدیک نشان می‌دهد. واقعیت این است که روسیه با سوء استفاده آشکار از اختلاف میان ایران و غرب و اکنون از عدم مشروعیت دولت بر آمده از کودتا همیشه رفیق نیمه‌راه بوده و  از کارت ایران صرفا برای بازی با غرب استفاده می‌کند و هیچ‌گاه به تعهدهای خود پایبند نبوده است. با وجود این، مقاله زیر هم به جهت برخی اطلاعاتی که از احتمال حمله می‌دهد و هم به جهت آشنایی با نوع نگاه روس‌ها به مسئله‌ای هسته‌ای به خوانندگان خبرنگاران سبز تقدیم می‌شود.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ایران با راه اندازی نيروگاه هسته‌ای بوشهر  در۲۱ آگوست احتمال حمله نظامی به ايران نيز افزايش پيدا کرد. نمايندگان نظامی و سياسی اسرائيل بارها هشدار داده بودند که راه‌اندازی نيروگاه هسته‌ای بوشهر ممکن است به حمله نظامی اسرائيل منجر شود.
تل آويو به طور جدی معتقد است که ايران می‌تواند با توسعه ظرفيت‌هايش به سلاح‌ اتمی‌ دست يابد. اسرائيل از تهديد غيرمنتظره ايران بيمناک است، چرا که در پنج ساله اخير، محمود احمدی نژاد، دائما  اسرائيل را تهديد به نابودی کرده است.

نگرانی جدی در خصوص توسعه برنامه هسته‌ای ايران توسط جامعه بين المللی بارها بيان شده است. در ماه ژوئن امسال، يک سری تحريم‌های اضافه‌تری از جانب آمريکا، اروپا و متحدانشان به تهران تحميل و اعمال شد تا تهران ادامه ساختن غنی سازی اورانيوم را متوقف کند. هرچند آنها همچنان به کار خود ادامه می‌دهند.

سر و صدای بيش از حد و غير موجه در باره نيروگاه هسته‌ای ايران
بنابراين خطر حمله نظامی از هر زمان ديگری آشکارتر شده است. آمريکا می‌کوشد به محض راه اندازی نيروگاه بوشهر، اسرائيل را کماکان آماده به واکنش فوری نگه دارد. به گزارش نيويورک تايمز، دولت اوباما قادر به متقاعد کردن اسرائيل برای حمله به ايران در سال آينده نيست. چرا که از نظر آنها ايران مجالی برای ساخت سلاح هسته  ندارد. هرچند کارشناسان موساد معتقدند که ايران قادر است تا پايان امسال به سلاح اتمی دست يابد.

اين به اين معنی است که هيچ کس حتی آمريکا که متحد اسرائيل است نميتواند تضمين دهد که جنگ پيشگيرانه را آغاز نکند. اما چشم انداز درگيری احتمالی چه می‌تواند باشد و چه زمانی ممکن است اتفاق بيفتد؟ پراودا این پرسش را از دو کارشناس "ولاديمير خوروستاليوف" و "آويگور اسکين" می‌پرسد.

آويگور اسکين: «حمله به ايران محتمل است. می‌بينيم که ايران همچنان برای ما تهديد به شمار می‌رود  و همچنان به سوی ايجاد سلاح هسته‌ای پيش ميرود.
اما اين حمله را نمی‌شود به رويداد خاصی گره زد مثلا به راه اندازی نيروگاه بوشهرربط داد. از لحاظ تئوری می‌تواند هر لحظه رخ دهد.
اما آنها هنوز تهديد جدی بر عليه ما نيستند. اينکه در حرف بخواهند اسراييل را نابود کنند، شبيه ادعاهای احمدی‌نژاد، فرق می‌کند با زمانی که کسی بخواهد اين گفته را عملی کند.

اول اينکه نيروی نظامی ايران برای واکنش به حمله نظامی ما بيش از اندازه ضعيف است. دوم اينکه مردم ايران البته به جز گروه کوچکی از متعصبين، آماده حمله نظامی به ما نيستند. ايرانی ها به خوبی آگاهند که اسرائيل از کشور آنها دور هست و باعث آسيب رساندن به کشورشان نمی‌شود و اين دولت احمدی نژاد است که ما را تحريک می‌کند.

از نقطه نظر عملی، همه چيز برای حمله به ايران آماده است. علاوه براين، کشورهايی همانند امارات وعربستان از رژيم ايران بيمناک هستند و ما را برای حمله ترغيب می‌کنند و مُصر حمله به ايران هستند. اگر همچين چيزی اتفاق بيافتد آنها حتی حاضر به در اختيار گذاشتن دالان‌های هوايی برای رسيدن هواپيما‌های ما به حريم هوايی ايران هستند.

ولاديمير خوروستاليوف: با توجه به حمله احتمالی به ايران، اسرائيلی ها در موقعيتی قرار دارند که به طور جدی برنامه هسته‌ای اشان را تعليق کنند، حتی بدون در نظر گرفتن کمک ايالات متحده. تصميم برای زمان حمله می‌تواند خيلی سريع اتفاق بيافتد. مثلا پس از دريافت داده‌های اطلاعاتی تکميلی می‌توان تصميم گرفت.

اسرائيل نه تنها تجهيزات نظامی لازم، اطلاعات و پرسنل کافی برای برنامه ريزی و انجام حملات موفقيت آميز ناگهانی را دارد بلکه در صورت نياز عزم و اراده سياسی لازم برای اتخاذ چنين تصميمی را هم دارد.

اما پرسش اصلی هزينه چنين کاری است، که ميتواند هزينه بالايی برای اسراييل داشته باشد. ايران ممکن است واقعا اسراييل را غافلگير کند و شگفتی‌های زيادی داشته باشد. ايران در جنگ با عراق نشان داد که سطح ارگان برنامه ريزان دفاعی‌اش در شرايط کاهش بوروکراسی درنوعی از نيروهای مسلح به مراتب بالاتر از عراق ميباشد . همچنين نبايد از تاثير غير متقارن‌ غافل شد. منظورم تنها موشک‌های ميان برد شهاب نيست، بلکه موشک‌های برد کوتاه حزب‌الله که در لبنان مستقر هست نيز می‌باشد.

نکته ديگر اين است که هميشه از حمله در برابطه با راه‌اندازی بوشهر سخن به ميان می‌آيد. اما اسرائيلی‌ها خودشان به خوبی متوجه شده‌اند که اين هدف و موضوع هيچ اهميت جدی نظامی ندارد. بله اصولا ايران می‌تواند در آينده با کمک راکتورهای خودبه سلاح‌های پلوتونيوم درجه بالايی دست پيدا کند. اما نگرانی بزرگ، نيروگاه هسته‌ای بوشهر نيست بلکه رآکتور آب سنگينی است که در اراک در دست ساخت است.

هرچند به نظرم رسيدن به موادی برای ساختت سلاح هسته‌ای با استفاده از ظرفيت‌های موجود بسيار آسان‌تر است. منظورم آن چند هزار سانتريفيوژ راه اندازی شده در سال‌های اخير است.

کسانی که مايل به حمله هستند بايد اين شرايط را هم در نظر بگيرند. مسئله اين است که ايران در حال حاضر دارای ذخاير قابل توجهی از اورانيوم غنی شده با ظرفيت پايين است که می‌توانند دوباره به کمک اين سانتريفيوژها غنی شده تا به درجه استفاده نظامی برسد.

از سوی ديگر، روش پيشگيری ديگری نيز وجود دارد: حمله به دانشمندان هسته‌ای.  با توجه به ميزان مرگ بالا ومشکوک دانشمندان ايرانی،‌ به نظر می‌رسد که کشورهای مخالف ايران در اين زمينه به موفقيت‌هايی دست يافته‌اند.

روش ديگری نيزوجود دارد و آن تخريب مراکزی است که اجزای صنعت هسته‌ای توليد می‌کنند، مثلا بلبرينگ، فولاد و ساير مجتمع‌های صنعتی. البته از اين مراکز در ايران بسيار وجود دارد و در صورت حمله می‌بايد امکانات نظامی غير متمرکز و پخش شود.

با وجود اين بايد توجه کرد که چنين حمله ای ممکن است منجر به تخيريب برنامه هسته‌ای ايران نشود و در بهترين حالت باعث تعويق فنی آن خواهد شد. نخست اينکه، در صورت بمباران، ايران بهانه‌ای برای خروج از NPT خواهد داشت. دوم اينکه، ممکن نخواهد بود تا دامنه توليد سلاح هسته‌ای را از بين ببرد بلکه فقط برای مدتی به پايه‌های صنعتی ايران آسيب وارد می‌کند. بعلاوه، ايران قادراست از غنی سازی اورانيوم به مرحله توليد سلاح  گذر کند که در آن صورت دانستن محل دقيق‌اشان آسان نخواهد بود و آنها ميتوانند مواد خام را بگيرند و در انبارهای مخفی نگه دارند زيرا کشور به اندازه کافی بزرگ هست.
(+)

0 جعبه زیر فرم نظرات برای تبدیل فینگلیش به فارسی است:

ارسال یک نظر

به جای «فینگلیش» نوشتن لطفا متن لاتین خود را در اینجا تبدیل به متن فارسی کنید و سپس آن را در جعبه نظرات قرار دهید و بفرستید. با سپاس.
 
باز طراحی کامل و کلیه‌ی حقوق:خبرنگاران سبز [تبدیل قالب:] Deluxe Templates --- [طراحی اولیه:] Masterplan --- [بهینه و فارسی شده:] مجتبی ستوده