موشکهای دی اف ۳۱ بیش از ۴۰ تن وزن و حداقل ۷۰۰۰ کیلومتر برد دارند. این موشک قابلیت حمل انواع کلاهک هستهای را دارد.حکومت ایران ۶ فروند از این موشکهای قاره پیما را خریداری کرده است

خبرنگاران سبز/ کارشناسان ایران سبز: حکومت ایران متخصصان موشکی کره شمالی را برای فعال سازی موشکهای بالستیک به ایران فراخواند.
سپاه پاسداران ایران که طی سالهای اخیر بخش عمدهای از تلاش نظامی خود را برتوسعه توان موشکهای دور برد با قابلیت حمل کلاهک هستهای متمرکز کرده است عملا در تولید این سلاح توفیقی نیافته وعلیرغم صرف هزینههای بسیار گزاف صدمات جبران ناپذیری را هم متحمل شده است. نخستین قرارداد موشکی دوربرد بین سپاه پاسداران و چینیها با دریافت ۱۱ فروند موشک دی. اف. ۳. آ با برد بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر آغاز شد. اما در سال ۲۰۰۹ میلادی و همزمان با بالا رفتن تنش میان حکومت ایران با جامعه جهانی و بحران مشروعیت در داخل، سپاه پاسداران همانند بسیاری دیگر از موارد نظامی و غیر نظامی، مذاکرات متفاوتی را با چینیها آغاز کرد که به امضای قراردادی ۱۱ میلیارد دلاری برای دریافت موشکهای بالستیک قاره پیما منجر شد. موشکهای دی. اف. ۳۱ با وزن کامل بیش از ۴۰ تن و حداقل ۷۰۰۰ کیلومتر برد مسافتی و قابلیت حمل کلاهک هستهای.
بر اساس این قرارداد چینیها پذیرفتند که طراحی برخی برنامههای موشکی و آموزش نیروهای متخصص در ایران را بر عهده گیرند. بعلاوه توافق شد چین این محموله را که مشتمل بر ۶ موشک بالستیک، ۶ واحد متحرک سازی موشک و ۴۰ محفظه انفجاری مجزاست را بصورت قطعات آماده مونتاژ تحویل سپاه پاسداران دهد تا در صنایع نظامی مونتاژ گردد. البته محفظههای انفجاری مازاد برای مواقعی کاربرد دارند که توان تولید موشکی سپاه به مرحلهای رسیده باشد که تنها نیاز باقیمانده آن صرفا همین محفظههای انفجاری باشند!
تحویل این موشکها دراواخر سال ۲۰۱۰ صورت پذیرفت ولی بخش عمدهای از تلاشهای سپاه برای راه اندازی این سامانه عظیم موشکی ناموفق بود. بخصوص با بالاگرفتن روز افزون تنشها با برنامه اتمی حکومت ایران چینیها هم اعلام کردند امکان افزایش فعالیتهای نظامی با ایران را ندارند مگر اینکه بتوان با دور زدن تحریمها و دریافت چند میلیارد دلار دیگر راهی برای حل مسئله پیدا کرد. البته سوابق امر نشان میداد که این نوع موشک بالستیک که محصول دهه ۶۰ میلادی (در روسیه) است اصولا نسبت به نسل موشکهای بالستیک بعد از خود همواره نواقص تکنیکی داشته و بخصوص دو مشکل عمده دارند. نخست اینکه عملا برای دوران پیش از شناساییهای دقیق ماهوارهای طراحی و تولید شدهاند و به این سبب صرفا تا پیش از نصب سامانه امکان جابجایی دارند. در غیر اینصورت پس از استقرار در محل پرتاب که معمولا ۳ روز زمان لازم است امکان جابجایی نداشته و شناسایی محل استقرار آن توسط ماهواره سریع خواهد بود. دوم آنکه به دلیل جامد بودن سوخت موشک و اضافه شدن برخی سیستمهای جدید به آن طی مرور زمان، ماشه اصلی موشک به شکل استاندارد طراحی نشده و عدم انطباق لازم آن با کارکرد الکترونیکی موشک، همواره در از رده خارج کردن آن از سیستم نظامی کشورهایی مانند روسیه و چین موثر بوده است. زیرا طبق گزارشهای موثق تاکنون دستکم ۶ انفجار موشکی مشابه آنچه در پادگان نظامی تهران رخ داد در چین هم رخ داده است. (جالب توجه اینکه متخصصان چینی سالهاست که اشکالات ماشهای و سایر ضعفهای تکنیکی این موشک را رفع کردهاند و به موشک بالستیک قاره پیمای مدرنی با برد بسیار بیشتر و قدرتی بالاتر دست یافتهاند که به موشکهای دی. اف. ۴ معروفند و به هر دلیلی سپاه موفق به خرید این سامانه موشکی نشده است اگر چه کره شمالی تعدادی از آنها را به خدمت گرفته است).
به گزارش کارشناسان ایران سبز، برای حل مشکلات بنیادی این سامانههای موشکی، ۹ ماه پیش هیاتی مشترک از متخصصان چینی و کره شمالی به ایران سفر کردند و نهایتا موافقت شد که چینیها به ازاء دریافت ۷ میلیارد دلار، علاوه برتحویل مقادیری سخت افزار، تکنولوژی نصب و راه اندازی و آموزشهای رفع اشکال این سامانه را به کرهایها واگذار نماید تا دولت پیونگ یانگ هم که محظورات سیاسی و نظامی چین در برابر ایران را ندارند، این محموله و آموزشها را به سپاه پاسداران تحویل دهد. بعلاوه قرار شد متخصصان کره شمالی با ایجاد پایگاهی مشترک با سپاه، مقدمات فعالیتهای گسترده ترو مشترک را فراهم آورند. فقط بخش نخست قرارداد سپاه پاسداران با کره شمالی ۳ میلیارد دلار است.
طبق این قرارداد کره شمالی متعهد شده بود سامانههای موشکی سپاه پاسداران را تقویت کند و با بهرهمندی از تکنولوزی مشترک با چینیها، خدمات لازم را برای ارتقاء سامانهها از حیت توان هجومی و تکثیر سلاحهای مشابه ارائه نماید بعلاوه آنها پذیرفتهاند درشرایط بحرانی برای عملیاتی کردن موشکها درخاک ایران مستقر شوند گزارشهای اخیر کارشناسان سبز نشان میدهد که پس از انفجارهای اخیر سامانههای موشکی ، افزایش شدید تنش های بین المللی در رابطه با ایران و اعلام وضعیت اضطراری در تمامی نهادهای نظامی کشوراخیرا جلسهای بین فرماندهان سپاه و نمایندگان دولت پیونگ یانگ برگزار شد و مقرر گردید تا ۱۰ دسامبر ۲۰۱۱ متخصصان موشکی کره شمالی برای آماده باش عملیاتی و استقرار سامانه موشکهای بالستیک دی. اف. ۳۱. در خاک ایران مستقر شوند.
0 جعبه زیر فرم نظرات برای تبدیل فینگلیش به فارسی است:
ارسال یک نظر