کروبی: مقام رهبری در نظام جمهوری اسلامی مقامی تشريفاتی همانند شاه در نظام مشروطه سلطنتی نيست، بلکه همان طوری که اختيارات گسترده ای توسط قانون اساسی بر عهده اين مقام گذاشته شده، همه مسئوليت های ناشی از اين اختيارات نيز بر عهده اوست و در طريق انجام وظايف و استفاده از اختيارات و پاسخگويی، با ساير افراد کشور در برابر قوانين مساوی دانسته شده است.

امروز وبگاه بیبیسی بخشهایی از نامهای را منتشر کرده است که ظاهرا مهدی کروبی به هاشمی رفسنجانی در روز ۲۲ شهریور ماه یعنی روز قبل از شروع نشست شهریور ماه مجلس خبرگان نوشته است. در این نامه مهدی کروبی با اشاره به بندهایی از قانون اساسی، با استدلال اینکه اختیارات بیش از حد ولیفقیه که در برابر قانون با دیگران باید برابر باشد ایجاب میکند که نظارت و بازخواست از او نیز به همان میزان جدی و کامل باشد.
وی در این نامه از هاشمی، که ریاست مجلس خبرگان را به عهده دارد، خواسته که با استفاده از اختیارات مجلس خبرگان به خوبی استفاده کند و جلوی «تزلزل جایگاه ولایت فقیه و رهبری به واسطه اهمال در انجام وظایف یا استفاده نادرست از اختیارات» را بگیرد.
به گزارش بیبیسی: در اين نامه آمده است که می توان "ده ها سئوال از عدم رعايت حقوق حقه مردم و بی کفايتی مديران اجرايی و قضايی و به ويژه تجاوز به حقوق عمومی توسط نهادهای تحت پوشش رهبری" مطرح کرد.
او در نامه تازه خود به آقای هاشمی رفسنجانی چند بار بر اختيارات گسترده مجلس خبرگان رهبری، از جمله حق عزل رهبری تأکيد کرده و نوشته است که به عقيده او مجلس خبرگان از ظرفيت های قانونی اصول ۱۰۷، ۱۰۸ و ۱۱۱ قانون اساسی به درستی استفاده نمی کند.
اصل ۱۰۷ قانون اساسی ايران به "مسئوليت های" رهبری و مساوی بودن او با ديگران در برابر قوانين و اصل ۱۰۸ به اختيار مجلس خبرگان برای تصويب مقررات مربوط به وظايف خود اشاره دارد، اما اصل ۱۱۱ مربوط به عزل رهبری است.
در اين اصل آمده است: "هرگاه رهبر از انجام وظايف قانونی خود ناتوان شود يا فاقد يکی از شرايط مذکور در اصول پنجم و يکصد و نهم گردد يا معلوم شود که از آغاز فاقد بعضی از شرايط بوده است، از مقام خود برکنار خواهد شد. تشخيص اين امر به عهده خبرگان مذکور در اصل يکصد و هشتم می باشد..."
آقای کروبی در نامه خود به رئيس مجلس خبرگان، از "عدم استقلال قوه قضائيه و فرمايشی بودن احکام دادگاه های سياسی و مطبوعاتی"، دخالت "بی قيد و شرط" سپاه و بسيج در مسائل سياسی و "ورود گسترده و انحصارطلبی" آنها در حوزه اقتصاد به عنوان نمونه هايی از عملکرد نهادهای تحت نظر رهبری ياد کرده است.
او نوشته است که سپاه و بسيج در "مهندسی انتخابات" و "سرکوب خواسته های به حق" مردم نقش داشته اند و با واگذاری پروژه های بزرگ اقتصادی به سپاه از طريق "حذف مناقصه های عمومی"، شرايط برای انحصار طلبی و رانت خواری نظاميان فراهم شده است.
آقای کروبی همچنين با برشمردن انتقادات متعدد خود از عملکرد دولت، نوشته است: "اگر مجلس خبرگان به مسئوليت خطير خود در راستای بی کفايتی، بی تدبيری، گزافه گويی، خرافه گويی، بی ادبی و گستاخی اين دولت در موقع و زمان آن نپردازد، شايد زمانی به اين نکته واقف شود که نوشداروی پس از مرگ سهراب باشد".
در گزارش هايی که از برگزاری آخرين اجلاسيه خبرگان رهبری در ايران منتشر شد، اشاره ای به طرح احتمالی مضامين مطرح شده در نامه آقای کروبی در جلسات خبرگان ديده نمیشد.
اين اجلاسيه در روزهای ۲۳ و ۲۴ شهريور در تهران برگزار شد.
گفتنی است که خبر این نامه اولین بار از طریق بیبیسی انتشار پیدا کرده است.
0 جعبه زیر فرم نظرات برای تبدیل فینگلیش به فارسی است:
ارسال یک نظر