گروه جنتی، مصباح یزدی و محمد یزدی سخت کوشیدهاند که علیه رفسنجانی جو سازی کنند و خواستار عزل آیتالله دستغیب و ذکر نام کروبی و موسوی در بیانیه پایانی و درخواست برای محاکمه آنان شدهاند که با مخالفت جدی هاشمی مواجه شده و وی با قهر جلسه را ترک میکند جملهای که از وی نقل شده اينست «مملکت را تا خرخره در بحران فرو بردهايد و باز هم ول کن نيستيد؟»

نشست شهریورماه مجلس خبرگان به پایان رسید و حمله تند شریعتمداری به هاشمی و خانوادهاش تا حدی میتوانست گویای حوادث احتمالی درون این جلسات باشد (همزمان با پایان اجلاس خبرگان حمله به هاشمی آغاز شد). اکنون اما با گزارش کوتاهی که از مشاجرات و مباحثات پشت درهای بسته این نشست دو روزه میرسد آشکار میشود که ظاهرسازیهای رسانهای و این گمان که این نشست آرام برگزار شد کاملا نادرست است.
بر طبق این گزارش، گروه جنتی، مصباح یزدی و محمد یزدی سخت کوشیدهاند که علیه رفسنجانی جو سازی کنند و خواستار عزل آیتالله دستغیب و ذکر نام کروبی و موسوی در بیانیه پایانی و درخواست برای محاکمه آنان شدهاند که با مخالفت جدی هاشمی مواجه شده و وی با قهر جلسه را ترک میکند و تهدید به عدم شرکت در جلسه روز بعد میکند که با وساطت طبسی، شاهرودی و دری نجفآبادی وی در جلسه شرکت میکند.
شرح کامل این گزارش را به نقل از وبگاه پیکنت در زیر بخوانید.
متشنج ترين جلسه مجلس خبرگان، غروب ۴ شنبه گذشته، پس از دو روز جر و بحث تند پايان يافت و روز پنجشنبه همگی، درحاليکه يکديگر را تهديد به تسويه حساب کرده بودند، راهی بيت رهبری شدند.
جلسه روز سه شنبه - افتتاحيه - در حالی تشکيل شد که شيخ محمد يزدی نايب رئيس اول اين مجلس، که تقريبا فلج شده و تا رسيدن به جايگاه هيات رئيسه زير بغلش را گرفته بودند، مذاکراتش را با احمد جنتی و مصباح يزدی کرده و برای حذف هاشمی رفسنجانی به جلسه آمده بود. آيت الله واعظ طبسی، آيت الله مهدوی کنی و آيت الله شاهرودی در برابر جبهه شيخ محمد يزدی، شيخ احمد جنتی و مصباح يزدی سنگر گرفته بودند. دراين ميان سيد احمد خاتمی نقش دلال گروهبندی جنتی- يزدی را ايفاء می کرد.
مراسم تشريفاتی خيلی زود و پس از سخنرانی افتتاحيه هاشمی رفسنجانی که در آن نسبت به اوضاع داخلی کشور و خطرات خارجی هشدار داده بود خاتمه يافت و خبرنگاران را به خارج از سالن هدايت کردند.
از لحظه خروج خبرنگاران تا آغاز نماز ظهر بحث بر سر سخنرانی افتتاحيه هاشمی بود. گروهبندی جنتی- يزدی با اين سخنرانی مخالفت کرده و آن را سياه نمائی و مخالفت با نظرات رهبر اعلام کرده و تلاش کردند جلسه را عليه هاشمی رفسنجانی بسيج کنند. بعد از نماز و صرف ناهار، که در فضائی سرد و مملو از خصومت برگزار شد، بحث ها، در جلسه بعد از ظهر تند تر شد. جنتی و يزدی عنوان کردند که با بيت تماس گرفته و مقام معظم از سخنرانی هاشمی تکدر خاطر پيدا کرده است. بحث بر سر عزل آيت الله دستغيب و صدور بيانيه ای عليه وی، نام بردن از مهدی کروبی و مهندس موسوی در بيانيه پايانی و درخواست دستگيری و محاکمه آنها و همچنين حمايت از دولت، وقت بعد ازظهر را به خود اختصاص داد.
گروه هاشمی رفسنجانی که از حمايت آيت الله واعظ طبسی و مهدوی کنی برخوردار بود، با تمام اين پيشنهادها مخالفت کرد. جلسه بعد از ظهر زودتر پايان يافت زيرا هاشمی رفسنجانی در مخالفت با پيشنهادها جلسه را بصورت قهر ترک کرد و حتی تهديد کرد که فردا درجلسه شرکت نمی کند. جملهای که از وی نقل شده اينست «مملکت را تا خرخره در بحران فرو برده ايد و باز هم ول کن نيستيد؟»
معلوم نيست پس از خروج هاشمی از جلسه، بحث ها چگونه ادامه يافت، اما می دانيم که ختم جلسه خيلی زود اعلام شد و متعاقب آن، يک هيات نسبتا وسيع از شيوخ مجلس خبرگان که در ميان آنها آيت الله واعظ طبسی، آيت الله هاشمی شاهرودی و حجت الاسلام دری نجف آبادی حضور داشتند به ديدار هاشمی در ساختمان مجمع مصلحت رفتند و پس از مدتی مذاکره سرانجام وی را راضی کردند که در جلسه چهارشنبه شرکت کند.
مخالفان هاشمی در جلسه چهارشنبه درموضع عقب نشينی قرار گرفته بودند. درحاليکه روز سه شنبه مدعی شده بودند، حاضرند يک نسخه از گزارش امنيتی مربوط به "فتنه ۸۸" را دراختيار نمايندگان قرار بدهند. (اين همان گزارشی است که حسين شريعتمداری در شماره روز ۲ شنبه مدعی دراختيار داشتن آن شده و نوشته بود که حاضر است آن را دراختيار مجلس خبرگان قرار دهد.)
جلسه روز چهارشنبه با انتقادهای بسيار تند هاشمی رفسنجانی نسبت به دولت و حاميان آن در مجلس خبرگان که احمدی نژاد را به کشور تحميل کردند همراه شد.
دراين جلسه، آمار و ارقام و اطلاعات مستندی از خطراتی که کشور را تهديد می کند، از سوی هاشمی مطرح شد که فضای مجلس را بکلی درجهت حمايت از وی قرار داد. اين درحالی است که در جلسه روز سه شنبه، فراکسيون يزدی- مصباح و جنتی زمزمه به اجلاس دعوت کردن احمدی نژاد برای سخنرانی را مطرح کرده بودند. حمايت هاشمی از خامنهای و اشارهاش به نقش امثال احمد جنتی و احمد خاتمی در نقش آفرينی های مخرب و ضربه زدن به اعتبار رهبری و همچنين مخالفتش با دخالت های روز افزون فرماندهان سپاه در امور اجرائی و اقتصادی کشور و تضعيف موقعيت روحانيت در جامعه، با تائيد اکثريت روبرو شد.
احتمالا، ضد و نقيض گوئی های خامنه ای در ديدار با اعضای مجلس خبرگان و درعين حال پرهيز از تندروی و به کار بردن جملات تهديد آميز و بی ادبانه نسبت به جنبش سبز و رهبران آن، بايد متاثر از دو روز جدال در مجلس خبرگان و غلبه خط هاشمی بر مجلس باشد.
0 جعبه زیر فرم نظرات برای تبدیل فینگلیش به فارسی است:
ارسال یک نظر