۱۳۹۰ دی ۱۴, چهارشنبه

احمد منتظری به علی خامنه‌ای: زندانيان بی‌گناه را آزاد کنيد / آزادی بيان را رسماً اعلام و بر آن تأکيد کنید و به آن ملتزم باشید

راهی که آغاز شده ممکن است به شکسته شدن هنجارهای سياسی و حتی هنجارهای اجتماعی و اخلاقی بينجامد که خسارتی جبران‌ناپذير است و برای پيش‌گيری از آن بايد بی‌درنگ اقدام نمود. استاد اساتيد شما مرحوم آيت‌الله العظمی بروجردی می‌فرمود: «مرد آن است که از حرفش برگردد»
خبرنگاران سبز/ سیاست:
احمد منتظری، فرزند آیت الله منتظری دومین نامه خود را به علی خامنه‌ای نوشت. نامه قبلی وی در اسفندماه هشتاد و نه نوشته شد و بی پاسخ ماند. احمد منتظری در نامه جدید خود با یادآوری این‌که آیت‌الله فقید، حسینعلی منتظری استاد علی خامنه‌ای بوده، به ذکر خاطره‌ای از وی و همچنین به نقل قولی از آیت‌الله العظمی بروجردی پرداخته است. متن نامه احمد منتظری به این شرح است:

باسمه تعالی

حضرت آيت الله آقای خامنه‌ای رهبر محترم جمهوری اسلامی ايران

پس از عرض سلام؛ با اين‌که نامه قبلی اين‌جانب به جنابعالی در تاريخ ۷/۱۲/۱۳۸۹ بی‌جواب ماند، ولی بر حسب وظيفه شرعی و ملّی لازم می‌دانم نکاتی را به استحضار برسانم:

وضعيت تحوّل خاورميانه و خطراتی که کشور عزيزمان را تهديد می‌کند بر جنابعالی پوشيده نيست و لابد بر اين باور نيستيد که ايران در اين امور استثناء است.

تجربه‌ای که از رژيم گذشته و هم اکنون در ايران و ساير کشورها، با هزينه‌های فراوان مادی و معنوی به جای مانده اين است که فشار، زندان، حصر و تبعيد منتقدان نمی‌تواند مانع حرکت مردم گردد. قبول داريد که تجربه دوباره اين موارد برخلاف درايت و عقلانيت است. و حتماً به ياد داريد که در سال ۱۳۵۷ در تبعيدگاه جيرفت وقتی اخبار ساعت ۱۴ راديو اعلام کرد که سينما رکس آبادان آتش گرفت و تعدادی از هم‌وطنان در آتش سوختند يکی از علمای بزرگوار تبعيدی با نا‌اميدی گفت: «ديگر تمام شد»؛ دقيقا يادم هست که جنابعالی بلافاصله فرموديد: «چی تمام شد؟ تازه شروع شد». و همان شد که شما گفتيد، يعنی فشار زيادتر بر مردم باعث مقاومت بيشتر آنان گرديد و شش ماه بعد نتيجه داد. امام علی(ع) خطاب به حاکم فارس می‌فرمايد: «الحيف يدعو الی السيف»؛ فشار و ستم، مردم را دست به شمشير می‌کند.

چندی است که لحن نامه‌های سرگشاده ارسالی برای شما تند و تندتر شده است. راهی که آغاز شده ممکن است به شکسته شدن هنجارهای سياسی و حتی هنجارهای اجتماعی و اخلاقی بينجامد که خسارتی جبران‌ناپذير است و برای پيش‌گيری از آن بايد بی‌درنگ اقدام نمود. فرياد زدن کسی که مورد ظلم قرار گرفته بسيار طبيعی است، «لا‌یُحِبُّ اللّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوَءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلاَّ مَن ظُلِمَ»؛ بايد با علت مبارزه کرد تا مسائل به شکل اساسی حل گردد. جنابعالی اگر نويسندگان نامه‌ها را دوست خود می‌دانيد به آنان اعتماد کنيد و درصدد اصلاح برآييد که امام صادق(ع) فرمود: «احبّ اخوانی الیّ من اهدی عيوبی الیّ»؛ و اگر آنان را دشمن می‌دانيد بهترين روش، خلع سلاح دشمن است. اشکالاتی را که مطرح می‌کنند رفع نماييد تا آنان نتوانند مطرح کنند؛ از زندانيان بی‌گناه می‌گويند، آزادشان کنيد. از خفقان می‌گويند، آزادی بيان را رسماً اعلام و بر آن تأکيد نموده و به آن ملتزم باشيد. از سخت‌گيری نسبت به مخالفان سياسی می‌گويند، احزاب و فعاليت حزبی را آزاد نماييد. چرا بايد فعاليت احزابی مثل نهضت آزادی، مجاهدين انقلاب و حزب مشارکت ممنوع باشد؟ آزادی فعاليت آنان موجب آبروی نظام جمهوری اسلامی خواهد بود. اين احزاب آيينه‌اند، چهره خود و نظام را می‌توانيد در آن ببينيد؛ اين حداقل انتظار از جنابعالی است. نجات نظام از فروپاشی و حفظ کشور عزيزمان ايران از ويرانی و تجزيه، بيش از همه، وظيفه شماست؛ با اين اقدامات شما می‌توانيد رهبران ديگر کشورها را نيز به مسيری درست هدايت کنيد.

مردم شريف ايران بسيار نجيب و قدرشناس‌اند. آزاد نمودن زندانيان سياسی، دلجويی و عذرخواهی از آنان و جبران خسارات وارده، باعث سوء استفاده نخواهد شد بلکه کم‌هزينه ترين راه خروج از بحران است. جابجايی مسئولين افراطی، خشن و هتاک با افرادی معتدل، متدين و عاقل می‌تواند تکميل کننده اين تصميم تاريخی باشد. بسياری از زندانيان سياسی که اکنون دربند می‌باشند اشخاص شريفی هستند که موارد اتهام آنان از مصاديق بارز امر به معروف و نهی از منکر است؛ شايسته نيست که انجام وظيفه شرعی در نظام اسلامی مصداق جرم باشد. استاد اساتيد شما مرحوم آيت‌الله العظمی بروجردی می‌فرمود: «مرد آن است که از حرفش برگردد»؛ اکنون که ابتکار عمل با شماست بياييد در مسير حرکت نظام تجديد نظر کنيد و روح اميد را در مردم بدميد. صلح و صفايی که در بين مردم و به خصوص در ميان خانواده‌ها بر اثر اين اقدام شما به وجود خواهد آمد، در تاريخ برای جنابعالی يادگاری ارزشمند و فراموش نشدنی ايجاد خواهد کرد و آثار مادی و معنوی آن در نسل‌های آينده هم باقی خواهد ماند. افتخار نهادينه کردن فرهنگ گذشت و آشتی به جای فرهنگ قهر و انتقام را می‌توانيد به نام خود ثبت کنيد؛ پيامبر اکرم(ص) فرمود: «من سنّ سنّه حسنه فله اجرها و اجر من عمل بها الی يوم القيامة».

استاد من و شما، مرحوم آيت‌الله العظمی منتظری، هميشه اميدوار بودند که با يک تحوّل ناگهانی، مسئولين نظام جمهوری اسلامی منقلب شوند و راه ملاطفت و مدارا با مردم را پيش گيرند؛ وقتی اين اميد را مطرح می‌کردند بعضی می‌گفتند: «تا حال کدام حاکمی تغيير روش داده است که شما چنين انتظاری داريد؟» ايشان می‌فرمود: «اين آقايان يعنی متدين‌اند، بعضی‌هايشان اهل نماز شب هستند.»

اميدوارم اين اميد ايشان، که آرزوی بسياری از دوستان کشور و نظام است، جامه عمل بپوشد.

والسلام عليکم و رحمة الله و برکاته.

۱۳۹۰/۱۰/۱۴

احمد منتظری

0 جعبه زیر فرم نظرات برای تبدیل فینگلیش به فارسی است:

ارسال یک نظر

به جای «فینگلیش» نوشتن لطفا متن لاتین خود را در اینجا تبدیل به متن فارسی کنید و سپس آن را در جعبه نظرات قرار دهید و بفرستید. با سپاس.
 
باز طراحی کامل و کلیه‌ی حقوق:خبرنگاران سبز [تبدیل قالب:] Deluxe Templates --- [طراحی اولیه:] Masterplan --- [بهینه و فارسی شده:] مجتبی ستوده